Zašto je dobro vježbati? - Prednosti vježbanja

Već i ptice na grani znaju da je vježbanje zdravo, te da ono potiče mišiće na razvoj i jača njihovu snagu. Nedavna istraživanja pokazala su da i tri minute vježbanja dnevno ojačavlja imunitet i zdravlje tijela, ali naravno da je više vježbanja bolje nego tri minute. Treba paziti ukoliko vježbate puno, da tijelo ima dovoljno vremena za oporavak, jer se inače stvara suprotan efekt na mišiće. Vježbanje ima puno dobrih utjecaja na fizičko i psihičko zdravlje, te se nadam da će vas neki od razloga zbog kojih je dobro vježbati odvući sa terase vašeg omiljenog kafića i dovesti u teretanu.
 Vježbanje dobro utječe na san.
Mnogi ljudi muku muče sa spavanjem. Ne mogu zaspati do kasno navečer, a dižu se rano ujutro. Razlog tomu je u većini slučajeva to što se ne umaraju fizički. Vježbanje u teretani, te općenito trčanje ili bavljenje sportom, pomaže vam u umaranju tijela i boljem snu.

Vježbanjem jačate i samopouzdanje!
Također, vježbanje jača samopouzdanje, kada vidite poboljšanje na izgledu tijela, te kada dobite pohvale na izgled, osjećati ćete se bolje, a samim time i ojačati će vam se samopouzdanje.

Vježbanje vam daje energiju i snagu.
Vježbanje, koliko god to čudno zvuči, dati će vam više energije.Više energije imati ćete upravo zbog toga što vježbanje povećava cirkulaciju, koja tada dovodi više kisika i nutrijenata u stanice, te one rade bolje. Osim toga što ćete imati više energije, vaš seksualni život također će se poboljšati zbog bolje cirkulacije.

Osim svega već navedenog, vježbanje ima puno drugih pozitivnih učinaka, a da bi sve napisao ovaj članak bi trebao biti jako dugačak. Još neki od pozitivnih učinaka koje ću navesti su: rješavanje stresa, zabava, te stvaranje novih prijateljstva.

Ukoliko vas pak ne zanima vaše zdravlje, vježbajte da bi izgledali ljepše i stali u svoj omiljeni komad odjeće.