Kako smršaviti?


 Ukoliko čitate ovaj post, vjerojatno muku mučite s skidanjem kilograma. U ovome postu napisati ću vam neke savjete za mršavljenje. Ovo su više općeniti savjeti za mršavljenje, te kako bi se vidjeli rezultati potrebno se pridržavati svih savjeta, a ne neke izbjegavati. Skidanje kila nije lagana promjena, te se je potrebno 100% posvetiti.

1. Pijte vodu umjesto sokova.
Voda je izvor života i to se ne kaže bezveze. Pijte barem od 8 do 12 čaši vode dnevno, ukoliko trenirate i više, jer gubite dosta tekućine iz tijela znojenjem. Voda ne sadržava šećere kao sokovi, te sa ovom malom promjenom unositi ćete puno manje šećera u tijelo.

2. Promjenite prehranu.
Kao što ste već u prvom savjetu izbacili sokove, to jest nepotreban šećer koji ste do sada unosili u tijelo, ovdje je potrebno izbaciti masnu i slatku hranu iz prehrane. Jedite čim više voća i povrća, a čim manje slatkog.

3. Povećajte broj obroka.
Vjerojatno vam ovaj savjet zvuči malo čudno, jer se ne želite udebljati već smršaviti, ali dopustite da vam objasnim. Pod povećanjem broja obroka mislio sam na obroke koji će biti mali. Znači ukoliko jedete 3 velika obroka dnevno, probajte ih raspodjeliti na 6 manjih obroka.

4. Proteinski shake umjesto jednog obroka.
Proteinski shake dobar je i kada se želite udebljati i kada želite smršaviti. Kod debljanja, obično se koristi kao dodatni obrok u planu prehrane, ali kod mršavljenja vi jedan obrok možete zamijeniti proteinskim shakeom. Preporučujem da proteine konzumirate s vodom, a ne mlijekom, jer mlijeko sadrži dosta masti i teže se probavlja.

5. Vježbajte!
Samo s prilagođenom prehranom teško je smanjiti kilažu. Potrebno je i vježbati. Trčanje, nogomet, vožnja bicikla, košarka, te razno razni sportovi u kojima se tijelo umara idealni su za smanjenje kilograma, jer se tijelo dosta znoji. Naravno, samo vježbanje također nije dovoljno da smanjite kilažu, potrebno je prilagoditi prehranu i vježbati.