Nedostatak motivacije


 Dosta ljudi najviše problema ima s motivacijom. Krenu vježbati i nakon 2 dana odustanu, upravo zbog nedostatka motivacije. Sve je teško raditi ukoliko za to nemamo motivaciju, te je ista stvar s vježbanjem. Teško se je motivirati za rad ukoliko nešto ne želite raditi, ali s teretanom vi radite svoje tijelo, te se je puno lakše motivirati nego za neke druge stvari.

Prvo što biste trebali napraviti ukoliko vam fali motivacije za vježbanje u teretani je postaviti realne ciljeve. Ukoliko mislite i nadate se da ćete za 2 mjeseca imati tijelo kao profesionalni bodybuilderi, motivacija će nestati kada na svojem tijelu u tako kratko vrijeme ne vidite promjene. Morate znati da se do lijepo oblikovanog tijela ne dolazi preko noći, te upravo zbog toga važno je postaviti realne ciljeve, te s njihovim ostvarenjem postavljsti nove. 

Kada dostignete cilj koji ste prethodno postavili ili vidite promjene na svojem tijelu, želja za treniranjem i motivacija će ojačati, te ćete s radošću ići na treninge
Budući da je motivaciju teško održavati, s vremenom vježbanje će vam postati navika. Vrlo je važno da imate određene dane i vrijeme za trening, te da uvijek u isto vrijeme odlazite u teretanu. Nakon otprilike mjesec dana, koliko je prosječno potrebno da nešto pređe u naviku, za to vrijeme kada idete u teretanu nećete prethodno ništa planirati. Ukoliko pak izostavite trening, vidjet ćete kako će vam faliti, jer će vam promjeniti dio dana za koji ste naviknuli da trenirate.

Meni osobno vježbanje ponedjeljkom, srijedom i petkom je postalo navika. Unaprijed planiram vrijeme kada ću ići na trening, te ukoliko propustim neki trening osjećam se kao da mi je dan bio nepotpun. Bitno je truditi se da vježbanje postane navika, imati motivaciju i naravno nikada ne odustajati!