Pločice na trbuhu - Kako ih dobiti?

Pločice predstavljaju mukotrpan rad i žrtvovanje, te ih gotovo svi žele vidjeti na svome tijelu. Trbušni mišići treniraju se vježbanjem, ali bez pravilne prehrane i unošenja čim manje masti u tijelo, nemoguće je postići da pločice budu vidljive. Također na izgled, tj. raspored pločica ne možemo puno utjecati, jer nam je to genetski preodređeno.
 
 Kao što sam već u uvodu napomenuo, potrebno je prilagoditi prehranu i jesti što manje masne i nezdrave hrane. Primarni cilj je skidanje sala sa trbuha kako bi se pločice vidjele, a to je moguće jedino ako ne unosimo masnu hranu u tijelo. Također smanjenju sala pomoći će to da jedete više manjih obroka, a ne samo 3 obroka dnevno. Rasporedite prehranu na 6 obroka dnevno, te rasporedite 3 obroka koja ste inače jeli na 6.

Nikako nemojte jesti po fast food-ovima ukoliko želite vidljive pločice na trbuhu. Većina hrane koja se prodaje kod njih je jako masna, a postotak unošenja masti u tijelo morate smanjiti.
Ukoliko vas ulovi osjećaj gladi, uvijek sa sobom nosite malo orašastih plodova. Kikiriki, orasi ili bademi smanjiti će osjećaj gladi, te ćete izdržati do sljedećeg obroka. Nemojte pretjerirati s orašastim plodovima jer sadržavaju dosta masti.
Izbacite slatku hranu, čokolade i razno razne sokove, te u tijelo unosite čim manje šećera.
Jedite čim više voća i povrća i unosite manje ugljikohidrata. Smanjite unos kruha u tijelo, jer su to ugljikohidrati koji nisu potrebni vašem tijelu u velikim količinama. Još jedan savjet je da pijete čim više vode, te da hidratizirate tijelo.
S vremena na vrijeme, recimo svakih tjedan dana, možete si priuštiti jedan obrok u kojemu ćete pojesti nešto masnije ili slatko. Nemojte pretjerivati s količinom hrane koju ćete pojesti tijekom tog obroka, to je samo mala nagrada za to što ste cijeli tjedan izdržali bez slatkoga.

Put do vidljivih pločica na trbuhu nije nimalo lak, te je potrebno žrtvovanje. Ukoliko se pridržavate gore navedenih savjeta već nakon nekoliko tjedana vidjeti ćete rezultate na vašem trbuhu.
Zapamtite da se pločice rade u kuhinji, a ne u teretani!