Smanjite vrijeme treninga - Previše treninga šteti mišićima



Već u samom naslovu napisao sam sve što ću u ovome članku objasniti. Potrebno je ograničiti vrijeme treninga i ne trenirati više od sat i pol. Naravno intenzitet treniga i trajanje odmora između serija također mora biti prilagođeno kako bi se uspio odraditi trening do kraja u određenom vremenu.
Mišići lako dehidriraju, te ukoliko ih treniramo dugo vremena bez hidratiziranja tijela, radimo samo suprotan efekt. Također predugim treniranjem mišića ili odrađivanjem prevelikog broja serija mišići su pod prevelikim naporom, te nakon treninga se oporavljaju umjesto da rastu. Mišićima je potrebno vremena za oporavak, te nije dobro trenirati iste mišiće svakog dana. Nastojte složiti plan treninga da vrijeme treninga ne prelazi sat i pol, jer tada se radi samo suprotan efekt od rasta i jačanja mišića.
Ja osobno najviše preferiram treninge bez puno odmora između serija, dužine oko sat i 15 minuta, ali tijelo se razlikuje od čovjeka do čovjeka, te nekima paše duži trening, nekima kraći. Kao što sam već napomenuo u nekim prethodnim člancima, potrebno je da sami upoznate svoje tijelo i saznate što mu najbolje paše.