Više malih ciljeva je bolje nego jedan veliki

1 comment


Svatko ima neki cilj koji želi postići s vježbanjem. Nekome je cilj izgradnja lijepog i snažnog tijela, nekome samo rekreacija, dok neki imaju cilj da smanje kilažu. Cilj je neophodan neovisno o onome čim se bavimo, te je on glavna motivacija koju imamo.
Ukoliko ostvarenje cilja ide sporo ili pak se uopće ne bližite ka njegovom ostvarenju, potpuno je normalno da će motivacija za rad pasti. Prema mojem mišljenju, bolje je imati više ciljeva ili taj jedan veliki cilj podijeliti na više malih. Sjetite se kada pješačite dug put ili pak trčite. Puno više motivacije imate ukoliko imate više malih ciljeva, primjerice da dođete do zavoja, nego kada odredite da ćete pretrčati par kilometara. Cilj je neophodan za motivaciju kao i kod svake stvari, tako i kod vježbanja u teretani.
Ostvarenjem svakog cilja, želja za radom i motivacija rastu, te upravo zbog toga dobro je imati više manjih ciljeva čije je ostvarenje lakše. Cilj vježbanja, ono što želimo postići, daje nam snagu za daljnji rad, te je gotovo nemoguće biti motiviran na rad ukoliko nemamo neki cilj.

1 comment :

  1. Baš ću se morati vratiti rutini vježbanja koju sam imala prije, za početak startam sa orbitrekom , pa ćemo kasnije vidjeti :)

    ReplyDelete