Što su steroidi?

No comments



Odmah da na početku ovog posta napomenem, steroide ne preporučujem nikome, te sam izrazito protiv njih, uz sve to oni su i ilegalni! Ipak odlučio sam napisati ovaj post upravo zbog toga što postaju sve popularniji, a nema dovoljno pravih informacija o tome što su oni zapravo i kako utječu na tijelo. Upravo zbog toga što znatno olakšavaju put do velike mišićne mase, te u kratko vrijeme možete znatno ojačati, ljudi bez dovoljno informacija o tome što su oni zapravo, posežu za njihovom upotrebom.
Steroidi su hormoni, te unosom svakog hormona u tijelo poremećuje se njegova normalna funkcija. Testosteron, ili popularno zvan steroid, je muški hormon kojeg tijelo samo proizvodi u dovoljnoj količini za njegovu normalnu funkciju. Unošenjem steroida, tijelo ima previše testosterona, te ukoliko dugo unosite hormone u tijelo, tijelo ih prestane proizvoditi. Upravo zbog toga, nakon prestanka unošenja testosterona u tijelo, tijelo znano gubi na kilaži i jačini, te je potrebno vremena kako bi se ponovno stabiliziralo i počelo proizvoditi testosteron.
Korištenje steroida možemo objasniti na primjeru tvornice. Ukoliko tvornica proizvodi onoliko stvari, koliko je u mogućnosti strojevima da rade, ona pravilno funkcionira. Ukoliko proizvodi više stvari, nego što je normalno (u našem slučaju, ukoliko tijelo ima više testosterona nego što je normalno), ti strojevi (u našem slučaju organi) moraju raditi puno brže. Upravo zbog bržeg rada, ti strojevi se kvare.
Ovo je najlakši način za objasniti kako steroidi zapravo djeluju na tijelo.
Osim što su štetni za organe i unutrašnjost tijela, steroidi mogu uzrokovati i neke od sljedećih nuspojava: akne, otpadanje kose, probleme s jetrom, agresivnost...
Moja preporuka je da steroide zaboravite, te ni ne pomišljate na njihovu upotrebu. Normalnim načinom treninga i prehrane možete doći do velikih rezultata. Ima jedna rečenica koja mi je jako zanimljiva: "Čovjeka koji nikada ne odustaje, nemoguće je pobjediti!"
Trudite se, budite uporni i nikada ne odustajte.

No comments :

Post a Comment