Povećavanje kilaže koju dižete

No comments


Ukoliko želite stvoriti veliko i jako tijelo povećanje kilaža je neophodno za rast i razvoj mišića. Tijelo, ukoliko prije dolaska u teretanu niste vježbali ili se bavili nekim fizičkim aktivnostima, nije odmah spremno za dizanje velikih kilaža. Preporučio bih svima koji su tek krenuli u teretanu, da odvoje barem jedam mjesec prije nego što počnu raditi s "maksimalnim" teretom koji mogu podinuti. Tih mjesec dana radite s malim kilažama i navikavajte tijelo na određene pokrete. Također prije treninga obavezno se zagrijte i razgibajte tijelo, kako biste smanjili mogućnost povreda.
Nakon prvih mjesec dana, tijelo je ajmo reći spremno za vježbanje. Krenite s vježbanjem po planu vježbanja koji ste prethodno sami napravili ili kupili od fitness trenera.
Kako bi tijelo moglo rasti, potrebno je povećavati kilaže ili broj ponavljanja (ovisno o vašem cilju) gotovo svaki trening. Ukoliko uvijek radite isti broj ponavljanja i kilažu, tijelo će se razviti do jedne točke i ostati na tome. Povećavanjem kilaže tijelo će iz treniga u trening biti jače i mišići će rasti.
Napominjem da je za jačanje tijela i dobivanje mišićne mase potrebno i pravilno jesti. Mišići se stvaraju u kuhinji, a ne u teretani, pa je osim pridržavanja plana treninga, potrebno i pridržavati se planu prehrane.
Također prilikom povećavanja težine treba paziti da se ta kilaža može pravilno podignuti. Ukoliko se vježba na nepravilan način, tj. forma kojom dižemo teret je nepravilna, osim što riskiramo mogućnost povrede (ozljede), ne vježbamo pravilno određene mišiće koje bi ta vježba inače trebala pogoditi. Zato ostavite ego ispred teretane i ne forsirajte vaše tijelo s velikim kilažama koje ne podižete pravilno. Rađe radite s manjom kilažom pravilno, nego s velikim kilažama nepravilno i vidjeti ćete napredak.
Osim povećavanja kilaža i pravilne prehrane, za jačanje i povećanje mišića potreban je odmor. Dovoljna količina sna od barem 8 sati dnevno, te ne vježbanje iste skupine mišića svakodneno olakšati će vam put do razvitka mišića.

No comments :

Post a Comment