Je li zdravo jesti kasno navečer?


  Na pitanje je li zdravo ili nije jesti kasno navečer ima puno odgovora. Naravno kao i kod svakog drugog pitanja ima puno mitova i neistinitih odgovora. Ja ću u ovom članku napisati što je zapravo istina vezano u pitanje koje ste si postavili barem jednom u životu.
Našem tijelu za pravilan rad i razvoj potrebna je hrana. Svaka namirnica koju unosimo u tijelo razlikuje se po hranjivim vrijednostima. Također, masne namirnice su teško probavljive, te ih nije poželjno konzumirati u velikim količinama.
Organi i tokom spavanja rade, te im je potrebna energija koju unosimo preko hrane. Kada organi tokom noći ne bi radili, ne bi im trebalo energije, ali u tom slučaju bili bismo mrtvi.
Naravno da nije zdravo prije spavanja najesti se hrane koja je teško probavljiva, ali vjerojatno ste čuli za neke dijete koje po planu prehrane nemaju obroke poslije 6, 7 navečer. Te dijete nisu zdrave. Kao što sam već prije napomenuo, organi u tijelu rade i tokom noći, te kako bi pravilno radili potrebna im je energija koju unosimo preko hrane. Prije spavanja je zdravo jesti, ali laganu, ne tešku ranu. Za mršavljenje je potrebno tijekom cijeloga dana paziti na prehranu, a ne cijeli dan jesti masnu i slatku hranu i onda poslije 6 sati ne jesti ništa. To je potpuno krivi način prerane. 

Važno je tokom cijelog dana imati uravnoteženu , pravilnu prehranu. Ukoliko ste na poslu ili u školi, te nemate mogućnosti pojesti zdravi obrok, taj jedan obrok možete zamijeniti i proteinskim shakeom. 
Ovaj cijeli članak mogao sam napisati u jednoj rečenici, ali odlučio sam vam malo pojasniti sve što ćete sada pročitati. Važno je što jedete, a ne kada jedete...