Vježbanje ojačava imunitet


 Vježbanje osim što doprinosi izgledu i jačini tijela, poboljšava i njegovo zdravlje. Vjerojatno i sami znate da vježbanjem ojačavate vaš imunološki sustav, te samim time smanjujete rizik od bolesti. U ovome članku navesti ću i jedan suplement koji je veoma zdrav i još više pomaže tijelu u borbi od raznih bolesti.

Vježbanjem jačate vaše tijelo, poboljšavate njego izgled, te smanjujete rizik od raznih bolesti. Prehrana također ima utjecaj na vaš imunološki sustav, te ukoliko se hranite zdravo i u tijelo unosite dovoljno hranjivih tvari, ono će biti otpornije na razne bolesti. Vjerojatno i sami znate, te ste to i okusili barem jednom u životu, da ukoliko ste par dana slabije jeli vas je uhvatila temperatura, bol u zubu ili neka druga bolest. Upravo zbog ne unošenja dovoljno proteina, vitamina, cinka i ostalih hranjivih tvari, tijelo je postalo slabije i ranjivije na razne bakterije i viruse koji uzrokuju bolesti. Upravo zbog toga važna je tjelesna aktivopnost i pravilna prehrana.

Cink je jedan od suplemenata koji se je pokazao veoma dobar za imunološki sustav. Ovisno o vašoj kilaži ovisi i doza koju biste trebali konzumirati, te preporučujem da se oko te doze koju ćete uzimati posavjetujete sa lječnikom ili ljekarnikom. Također, neki ljudi čine grešku prilikom uzimanja cinka, te nemaju nikakve korisi od njegovog konzumiranja. Cink se unosi u tijelo tijekom ili nakon obroka. Budući da se unosi u tijelo preko tableta, ukoliko ništa ne jedemo on će samo proći kroz tijelo.
Slična stvar je i s unosom proteina poslije treninga. Ukoliko ih brzo popijete, tijelo neće stići probaviti sve proteine, već će oni otići van tijela preko mokraće. Pogotovo zbog toga što ste na treningu vjerojatno popili dosta vode, pa je mjehur gotovo pun.

Također, ukoliko ne unosite dovoljno vitamina putem voća i ostalih namirnica, možete taj unos zamijeniti s proteinima u tabletama. Ja osobno preporučujem unos putem voća i povrća, ali ukoliko niste u mogućnosti tablete su također dobre.