Trudite se



Kao i kod svake stvari koje radite, da biste uspjeli potrebno je uložiti truda. Ista stvar je i sa vježbanje. Ukoliko se ne trudite i vježbate samo da biste to odradili, tj. vježbate sa malim težinama i intenzitetom treninga, te za vrijeme treninga ne pustite ni kapljicu znoja, to vas neće dovesti nigdje. Kod svakog sporta, tako i kod vježbanja u teretani (bodybuildinga), potrebno je truditi se, iz dana u dan biti u potpunosti predani treningu.
Osim truda oko vježbanja, koje oduzima samo mali dio dana, potreban je i cjelodnevni trud oko prehrane. Kuhajte zdravo, potrudite se dan prije isplanirati sve obroke za sljedeći dan, nemojte si dopustiti izbjegavati pojedine obroke ili ih zamjenjivati onima koji nisu zdravi. Potrudite se stvoriti um koji neće imati potrebe za nezdravim namirnicama, koji neće ni pomišljati na nezdravu hranu. Spojite um i tijelo u jedno i u potpunosti se predajte treningu.
Vjerojatno vam ovo zvuči malo preteško i nemožete ni zamisliti takav život, ali kao i kod svake stvari za koju se trudite, dolazi nagrada. Nagrada u ovom slučaju je zdravo, izdržljivo, jako i prije svega lijepo oblikovano tijelo. Osim toga, dajte si jedan obrok tjedno koji je popularno zvat "cheat meal". Taj obrok može biti bilo što. Pizza, hamburger, burek... Naravno, taj obrok bi trebao biti u umjerenoj količini, a ne da primjerice pojedete deset hamburgera. Također, ukoliko vam je teško izdržati cijeli tjedan do tog obroka, dodajte si na kraj ili sam početak dana, jednu ili dvije kockice čokolade. Čokolada pri dodiru s jezikom u mozak šalje signale "sreće". Navodno, mozak ne razlikuje puno čokoladu od kokaina.
Sve što radite na svome tijelu i koliko god se predate, tijelo će vam vratiti dvostruko. Motivacija kada vidite kako vam tijelo napreduje u izgledu, kako ste sretniji od kada vježbate je nezamisliva. Osjećaj kada se probudite dan nakon treninga i osjećate bol u mišičima je nevjerojatan. Iako možda ljudi misle da je to bol koja smeta, osjećaj te boli pruža nevjerojatnu sreću. Rezultati ne dolaze preko noći, ali nemojte odustati. Jedina stvar koja vodi do uspjeha u vježbanju je ne odustajanje!
NEMOJTE ODUSTATI I GLEDAJTE DRUGE KAKO ODUSTAJU!!!